Header afbeelding

Rengøring af bilen invendigt?

I en akrobatisk krampetrækning og med det ene knæ på passagersædet strækker du din krop til det yderste for at nå ind i det forbistrede hjørne med støvsugeren, men uden held. Det er nok de færreste, som ser frem til at rengøre bilens interiør med glæde, men det er ikke desto mindre en vigtig opgave. Hvordan klarer du denne kedelige opgave så effektivt som muligt? Læs videre for at få svaret. 

Trin 1: Fjern alt rod

Før du kan gøre rent i din bil, er du nødt til at rydde op. Det vil sige, at indtrækket og instrumentbrættet skal være rene, og at der ikke skal ligge større stykker snavs og skidt og flyde. Forberedelse gør rengøringen nemmere. 

Trin 2: Midterkonsol og instrumentbræt

Nu er du klar til at gennemgå bilen systematisk og gøre rent. Begynd med midterkonsollen og instrumentbrættet, da disse områder typisk bliver udsat for mange berøringer og samler meget støv. Skidt disse steder giver din bil et snavset og rodet udseende, men det er heldigvis nemt at gøre rent her.

En grundig rengøring puster nyt liv i din bil og bringer noget af skønheden fra dens ungdom frem igen. Der findes mange produkter til indvendig rengøring af bilen, og det bedste valg er typisk rengøringsmidler, som fjerner støv og fedt effektivt uden at være ætsende.

Derudover bør du have nogle bløde klude eller stofstykker ved hånden, som ikke risikerer at beskadige bilens interiør, men som du alligevel kan skrubbe grundigt med. Endnu en grund til, at det er godt at starte med instrumentbrættet og midterkonsollen, er, at der vil falde meget støv ned på bilens gulv, som du alligevel senere støvsuger. Ligesom med rengøring andre steder er det en god idé at gå fra top til bund.

Trin 3: Rens bilens ruder indvendigt

Bilens ruder er ofte meget rene på ydersiden, men indersiden bliver desværre ofte forsømt. Det er en skam, da der også her samler sig meget snavs fra beskidte fingre, støv og andre former for snavs. Forruden er tit meget tilsnavset, hvilket endda kan udgøre en fare i trafikken.

Sigtbarheden kan blive nedsat markant, især i solskinsvejr, hvilket selvsagt kan føre til farlige situationer i trafikken. Du kan undgå dette problem ved at holde bilens ruder rene med et godt rengøringsmiddel, så solen ikke blænder dig. Ruderne rengøres nemt med et rengøringsmiddel, som er beregnet til formålet. Spray midlet på ruden og tør af med en blød klud, så du undgår ridser.

Trin 4: Indtrækket og dørene

Bilens indtræk er naturligvis meget vigtigt. Det spiller en altafgørende rolle i din bils udseende, men er faktisk også vigtigt i forhold til hygiejne i bilen, da det er her, du sidder. Bløde indtræk har et hårdt liv i enhver bil, hvad enten de er fremstillet i læder eller stof, da pletter ses tydeligt. Hvad angår rengøring af bilens indtræk er der forskel på, om det er fremstillet i stof eller læder, men der findes heldigvis særlige rengøringsmidler til begge dele.

Alle midlerne har det til fælles, at de er beregnet til at fjerne pletter og uønsket lugt fra indtrækket. Læder kræver dog mere omsorg og beskyttelse, end stof gør. Hvis din bil virkelig trænger til den store hovedrengøring, kan du naturligvis altid bruge damprenser - det er en god idé en gang imellem. 

Trin 5: Gulvtæppe og -måtter

Vi bliver ofte spurgt om, hvorvidt man bør rengøre sine beskidte bilmåtter eller bare købe nogle nye. Svaret er forskelligt fra situation til situation, men det er under alle omstændigheder vigtigt, at din bils bund og måtter er i god stand. En rengøring af bunden og bilmåtterne plejer at være tilstrækkeligt. Gå i gang her, efter du har fuldført de forrige trin. Det første, du her skal gøre, er at støvsuge gulvet. Brug de forskellige støvsugerhoveder, så du kan nå ind i alle bilens hjørner og afkroge.

Der findes mange ledningsfri støvsugere i dag, som typisk er mindre og mere manøvredygtige, hvilket kan være en fordel i bilen. Brug helst et børstehoved, når du støvsuger indtrækket, så du undgår at beskadige det, og glem ikke bagagerummet. Efter du har støvsuget, kan du rengøre måtterne med et dertil beregnet rengøringsmiddel.

Er dine bilmåtter gamle, eller er fastgøringssystemet ved at slides af? Så bør du anskaffe dig nogle nye bilmåtter. Det er meget farligt at køre med bilmåtter, som glider rundt. Her hos Bilmaatteronline.dk fremstiller og sælger vi skræddersyede bilmåtter til over 3000 modeller. Har du brug for nye bilmåtter? Brug menuen forneden til at vælge din bils mærke og model.

Trin 6: Kom lugt til livs

Når man bruger lang tid i sin bil, kommer den uundgåeligt til at lugte lidt - uanset, hvor renlig du ellers er. Det skyldes de områder, som du kører rundt og parkerer i, og derudover også ventilationssystemet. Lugt fra mad, dyr eller røg sætter sig fast. Det første, du skal gøre, er at komme årsagen til lugten til livs i stedet for andre lappeløsninger.

Lugten kan derudover også stamme fra noget, som du har overset, og så vil en lugtfjerner nok ikke være tilstrækkelig. Efter du har fjernet lugtens kilde, kan du bruge en særlig lugtfjerner til at få renset luften i din bil. Nu er det også et godt tidspunkt at udskifte bilens indre filter på. Filteret renser den luft, som kommer igennem bilens air condition og ventilationssystem, og det skal udskiftes regelmæssigt. Den dårlige lugt kan sågar komme fra selve filteret, så sørg for at skifte det!

Trin 7: Afslut med en parfume

Parfume i bilen? Det lyder måske mærkeligt, men prikken over i'et, som hæver din bils interiør op på et nyt niveau, er en god bilparfume. De fås i mange forskellige dufte, og du kan hænge en parfume op i bakspejlet eller købe en spraydåse og bruge den en gang imellem. Vælg en duft, du synes om, så din bil altid dufter frisk og dejligt!

Hvis du følger disse trin kan du være sikker på at få et rent og lækkert interiør. Du bør ideelt set rengøre din bils interiør omtrent hver tredje måned. Det bliver nok aldrig din yndlingshobby, men resultatet er indsatsen værd!

Artboard Created with Sketch.

Brug for hjælp?

Support & kontakt Kom i kontakt med vores kundeservice

Har du et spørgsmål? Få hjælp på vores side for hjælpecenter