Artboard Created with Sketch.

Rengøring af dine bilmåtter

Det kan være en udfordring at rengøre bilmåtter. Særligt når de er så beskidte, at en støvsuger ikke rækker. Heldigvis er der forskellige måder, hvorpå du kan rengøre dine bilmåtter. I denne artikel vil vi beskrive, alt du bør vide om rengøring af dine bilmåtter. 

 

Bilmåtter har det ikke altid let.

Bilmåtterne i din bil har det ikke altid let. Skosåler samler meget let snavs op, og størstedelen ender på vores bilmåtter. For ikke at snakke om de dage, hvor det sner og regner. Tænk på, hvor meget mudder og skidt man får slæbt med sig under skosålerne.

Rengøring med en støvsuger 

Den letteste måder at rengøre dine bilmåtter, er naturligvis at anvende en støvsuger eller bruge ren og skær håndkraft. Langt det meste skidt kan fjernes ved at give måtterne nogle klask, og det resterende kan klares med en støvsugning. 

Kom af med stædig snavs 

Hvad gør man, hvis ens måtter ikke kun er snavset til med sand og støv, men også er plettet med saltvand eller olie? Der er forskellige rengøringsmidler, som kan anvendes til rengøring af dine bilmåtter, men du skal være opmærksom på, hvilke rengøringsmidler du anvender. 

Rengøring af bilmåtter med vand

Et godt råd at at starte med at anvende vand til rengøring. Gør en børste våd og skrub forsigtigt. Skrub måtterne med en flydende bevægelse. Er pletterne for stædige til, at du blot kan anvende en børste og noget vand? Så prøver vi det næste trin. 

Du kan starte med at anvende et almindeligt rengøringsmiddel. Sørg for, at rengøringsmidlet ikke er for koncentreret. Det kan nemlig skade dine bilmåtter. 

 

 

Fremragende vurdering!

"Fine costumized måtter der passede perfekt og blev leveret efter få dage."

9 / 10

Bilmåtter i vaksemaskinen. Ja eller nej?

Nogle overvejer, om man kan smide bilmåtterne sikkert i vaskemaskinen. Det er ikke nogen dum idé, men umiddelbart frarådes det. Bilmåtter fremstillet i tæppe har et skridsikkert underlag på undersiden, som kan være produceret i forskellige materialer. Dette skridsikre underlag kan blive beskadiget i vaskemaskinen. Af den årsag bør du ikke vaske dine bilmåtter i en vaskemaskine. 

Nogle bilvaskerier har særlige rengøringsredskaber, og du kan være ganske tryg ved at benytte dem. 

 

Et strygejern som sidste udvej

Det lyder måske som en skør idé at anvende et strygejern til dine bilmåtter. Det er faktisk ret smart, hvis bare du bruger det ordentligt. Du skal dog også bruge en pergamentpapir. Brug af strygejern og pergamentpapir er absolut sidste udvej, når du skal rengøre dine bilmåtter. Placer papiret på måtterne og stryg forsigtigt henover det. Det er stor sandsynlighed for, at snavset vil sætte sig på papiret, men vær opmærksom, for nogle pletter kan faktisk blive endnu værre ved brug af denne metode. 

Bliver pletterne værre? I så fald har du gjort alt, hvad der står i din magt, for at rengøre dine bilmåtter, og du har ganske enkelt brug for et sæt nye. Det er let at bestille bilmåtter, og du kan bare benytte guiden øverst på vores hjemmeside. Beslutter du dig for at investere i et nyt sæt, kan vi forsikre dig om, at vi tilbyder dig den bedste kvalitet, og at du får op til 4 års garanti på vores bilmåtter. 

Luk

Brug for hjælp?

Support & kontakt Kom i kontakt med vores kundeservice

Har du et spørgsmål? Få hjælp på vores side for hjælpecenter